Programok Siófok közelében: vályogépítési alapismeretek és oktatás Tengődön

A nagy sikerre és az óriási túljelentkezésre való tekintettel ismét megrendezésre kerül az április 24-i és 25-ig időpontot követően a Vályogépítési alapismeretek névre keresztelt tanfolyam, aminek részeként a siófoki programok mellett elsajátíthatjuk a korabeli magyar építészeti alapokat.

Mindezt a Környezettudatos Építők Szervezete és Bíró Árpád szervezésében, így május 1-jén és második ismét érdemes lesz Tengődre látogatniuk, akár vályogház-tulajdonosokról, akár új vályogház-építőkről van szó, hiszen itt mindent megtudhatnak arról, hogy miként kell csupa természetes anyag segítségével saját otthont felhúzni magunk számára.

Mindezt egy rendhagyó gyakorlati és elméleti oktatás részeként, aminek jóvoltából azok is megkapják a megfelelő alapokat, akik még soha nem dolgoztak agyagvakolattal, azaz kezdők a témában, de rengeteget tanulhatnak, akik meglévő vályogházukat szeretnék megfelelő körülmények között fenntartani, felújítani, illetve ellátni a legalapvetőbb karbantartási munkálatokat.

Az esemény május 1-jén reggel 9 órai kezdettel indul, és míg az elméleti oktatás Bihari Ádám okleveles építész biztosítja az egybegyűltek számára, addig a gyakorlatot Bíró Árpád oktatja majd, aki vályogépítő mesterként Magyarországon az egyik legnagyobb gyakorlati tudással rendelkező szakembere.

Az eseményre megfelelő munkaruha és védőfelszerelést mindenkinek magának kell gondoskodnia, mint ahogyan az étkezésről és a szállásról egyaránt. Igény esetén a szervezők segítenek mindkettő megszervezésében, hiszen mindenkinek fontos előre jelentkeznie a tanfolyamra, amit a valyoghazeskemence@gmail.com e-mail címen tehetünk meg.