Programok Siófok közelében: Veszprém, a zenélő ékszerdoboz

A karácsonyi ünnepek előtt és egyébként után sem szünetelnek majd a tematikus városnéző séták Veszprémben, melyek kifejezetten kellemes kikapcsolódást nyújthatnak azoknak, akik a siófoki programok mellett szívesen megismernék a nyár fővárosa közelében fekvő helységet.

A veszprémi városnéző séták érdekessége, hogy tematikus alapon működnek, azaz több változat közül válogathatunk magunknak. Ennek részeként ott lesz például a Veszprém, a zenélő ékszerdoboz névre keresztelt tematikus séta, melynek részeként profi idegenvezető oldalán bizonyosodhatunk meg arról, hogy miért is nyerte el a település 2019-ben A zene városa címet.

Mindezt ráadásul a UNESCO-tól! Ezen a tematikus sétán megismerkedhetünk a legkülönfélébb belvárosi helyszínekkel, melyek ilyen vagy olyan formában, de a város zenei múltjához és jelenéhez köthetők. Ennek részeként megismerhetjük a városban született, élt és alkotott zenei nagyokat, a híres fesztiválokat, mindezt ráadásul autentikus formában.

A városnéző túrát ugyanis nem más, mint Prima-díjas Gizella Nőikar szólistája, a túra ötletgazdájaként, idegenvezetőként és népdalénekesként is ismert Kruppa-Jakab Éva vezeti, aki ráadásul az egyes helyszíneken tematikus dalokat, dallamokat idéz majd fel az érkezők számára.

A kérdéses túrából kétféle verziót választhatnak az érdeklődők. A hosszabb egy körülbelül 2 kilométeres séta 3 óra időtartamban, mely a Megyeház térről indul, a Brusznyai utcán és a Szabadság téren, majd az Óváros téren és a Vár utcán át a Benedek-hegyig bezárólag.

A második útvonal valamivel rövidebb, nagyjából másfél kilométeres séta két órában, rövidített látnivalókkal és programokkal, mely az Óváros tértől indul, majd a Vár utcán át egészen a Benedek-hegyig tart.