Programok Siófok közelében: Veszprém-Balaton Filmpiknik

Igencsak különleges és tartalmas elfoglaltságok várják az érdeklődőket a siófoki programok mellett a közeli Veszprémben, ha június második hetében ellátogatnak a megyeszékhelyre, ahol több visszatérő érdekesség várja majd az embereket.

Június 11. és június 14. között ugyanis újra megrendezésre kerül a Veszprém-Balaton Filmpiknik, melynek hátterében a Magyar Mozgókép Szemle és a VEB 2023 EKF program képviselői, illetve szervezői állnak, a céljuk pedig az volt, hogy egy nagyszabású filmes eseményt vigyenek a magyar tenger közelébe.

A helyszínen az érdeklődők lehetőséget kapnak arra, hogy szemügyre vehessék a Mozgókép Szemlén díjazott filmeket, melyeket ráadásul egyáltalán nem mindennapi környezetben, gyakran vízparti és városi körítéssel, szabadtéri vetítéseken ismerhetünk meg, méghozzá zenei- és gasztroprogramok, illetve közönségtalálkozók kíséretében.

Könyv-Bor-Jazz Fesztivál kezdődik június 11-én Balatonfüreden, mely az idei esztendőben is a 90. Ünnepi könyvhéthez kapcsolódva kerül megrendezésre. Ennek részeként rengeteg könyvbemutató, koncert, borkóstoló, író-olvasó találkozók és színes programok sokasága várja az érkezőket.

A helyszínen a könyv, a bor és a jazz körül forog majd minden, így legalább az egyiket fontos lehet szeretni, ha ellátogatunk Balatonfüredre, ahol ismét ilyen különleges keretek között indul majd a nyár.

FIGYELEM: a rendezvények a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmaradnak!