Programok Siófok közelében: Veszprém séta június 16-án

Ha a siófoki programok mellett szeretnénk felfedezni Veszprém megye központját, avagy a Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő Veszprém városát, akkor itt a remek alkalom, június 16-án, azaz most szombaton ugyanis kifejezetten a város történetének, történelmének és nevezetességeinek megismerése érdekében szerveznek városnéző sétát.

Az esemény a XXV. Kabóciádé Családi Fesztiválhoz kapcsolódva kerül megrendezésre szombaton délután 15 óra magasságában. A városnéző séta legfeljebb két órán át tart, és a profi idegenvezető jóvoltából garantáltan hiteles információk és részletek társaságában ismerkedhetünk meg Veszprém főbb nevezetességeivel, sőt mi több, a túra résztvevőjeként akár kedvezményekhez is hozzájuthatunk. A kis gyaloglás nyugodt tempóban és megfelelő utakon zajlik majd, ezáltal egy teljesen baba- és gyermekbarát eseményről van szó, melynek vezetését Kilár Boróka, egy szakavatott idegenvezető vállalta magára, aki mindent megoszt majd az érdeklődőkkel, ha szeretnék megismerni Veszprém nevezetességeit, rejtett kincseit, titkait és történelmi értékeit egyaránt.

Maga a túra délután 15 óra magasságában a Tourinform veszprémi irodája elől indul, majd az Óváros téren keresztül a Sét menti sétaúton át egészen Veszprémvölgyig tart. A túra úgy lett összeállítva, hogy résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak a Kabóciádé Családi Fesztivál gyermekprogramjaihoz, melyek a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren kerül megrendezésre. A résztvevők ráadásul a túra mellé kapott kitűző felmutatásával megannyi helyi vállalkozónál és belépőjegyre kedvezményt kapnak!