Programok Siófok közelében: Világkupa és Magyar Úszás Napja Balatonfüreden

Sok szeretettel várnak a szervezők minden úszni vágyót és sportoló kedvű ember június 16-án, azaz most szombaton Balatonfüredre, ahol a siófoki programok részeként Világkupa és a Magyar Úszás Napja is megrendezésre kerül a városban.

A helyszínen mintegy 27 ország több mint 150 sportolója áll rajthoz, hogy a Világkupa részeként egy 10 kilométeres távon mérjék össze egymással tudásukat, ezáltal olyan híres úszóklasszisok is megmérkőznek majd, mint a holland Ferry Weertman vagy a szintén holland Sharon can Rouwendaal. A verseny indulása a Révész-Halász szobroknál indul majd, és a part melletti vízszakaszon zajlik, ezáltal a nézők garantáltan jó rálátást kapnak majd az úszókra. Ha mi is részt vennénk, de nem merünk harcba szállni a profikkal, a nap folyamán profi versenyek indulására is számíthatunk, miközben a parton olyan olimpiai bajnok úszóinkkal beszélgethetünk, mint Gyurta Dani, Kovács Ágnes, Szabó József, Risztov Éva vagy Wladár Sándor.

Hogy a Világkupa történéseiről senki se maradjon le, a szervezők a Vitorlás téren egy óriási, 150 férőhelyes lelátót, valamint óriási kivetítőket telepítenek annak érdekében, így bárki belépőjegy nélkül is leülhet, hogy nyomon kövesse az eseményeket. Maga a Világkupa egyébiránt nyolc állomásból áll, amiből csak kettő zajlik Európában. A Magyarországon megrendezésre kerülő verseny díjazása ennek ellenére is 30 ezer dolláros büdzséből történik, miközben a tavalyi esemény nyomon követői sok sportolót kedves ismerősként köszönthetnek, hiszen itt lesz például a brazil Ana Marcela Cunha, a francia Axel Reymond és a tavaly három diadalt is nyert Rasovszky Kristóf, összesítettben pedig csak egy kicsit csúszott le a dobogóról.