Programok Siófok közelében: Vince napi Borünnep Balatonfüreden

Fergeteges fesztiváli hangulatot igyekeznek varázsolni a siófoki programok kedvelőinek nagy örömére Balatonfüredre a szervezők, akik az előttünk álló hétvégén a téli viszonyokhoz mérten egy visszafogott borfesztivállal szeretnének gondoskodni a szórakoztatásról.

2016. január 23-án, avagy most szombaton ugyanis újra megrendezésre kerül a Vince napi Borünnep névre keresztelt esemény, amelynek részeként a délelőtti órákban igazi szakmai programok várják a látogatókat, amelyek elsődlegesen a borászoknak szólnak, de egyszerű borkedvelők is rengeteg érdekességet megtudhatnak belőle.

Ők azonban inkább délután számíthatnak majd változatosabb eseményekre, amint ugyanis delet ütött az óra, változatos, borközpontú programoknak örülhet majd a nagyközönség.

Ennek részeként délután negyed háromkor Szabó István, a Balatonfüred Szőlős Hegyközségének elnöke előbb köszönti az egybegyűlteket, majd rögtön utána bemutatkozik a paloznaki PinczePont Kóstoló és bortúra központ Kovács Emese Amália és Ujhelyi-Kovács Sándor előadásában. 14:40-kor, a nyitótánc megtartását követően három óra magasságában Bóka István polgármester tart nyitóbeszédet, majd Dr. Kontrát Károly államtitkár is köszönti a vendégeket, miközben lehull a lepel a vidékfejlesztési program keretein belül meghirdetett támogatásokról.

Délután fél 4-től aztán bordalok szórakoztatják az egybegyűlteket, negyed órával később pedig a Rizling generáció is bemutatkozik. Délután 4 órakor A bor és a sajt harmóniája címmel borbemutató várható a hozzáillő kézműves sajtok társaságában, majd 5 órakor az újborok kóstolása is megtörténik a helyi borászok kínálatával a középpontban.