Programok Siófok közelében: Virágot Algernonnak színházi előadás

Ha szeretjük a minőségi színházi előadásokat, akkor érdemes lesz március 12-én, azaz most szombaton felkeresni a veszprémi Hangvillát, ahol a siófoki programok mellett egy igazi különlegességet tekinthetünk majd meg a Pannon Várszínház jóvoltából.

Március 12-én, szombaton délután 17 órai kezdettel ugyanis színpadra kerül a Virágot Algernonnak című előadás, ami egyfajta színműként Charlie Gordonról, annak különleges és egyben csodálatra méltó szellemi felemelkedéséről, valamint méltóságteljes visszatéréséről szól, ami különösen manapság nagyon fontos példa lehet az emberek számára.

Charlie története ugyanis tökéletes mintapéldája az emberi kitartásnak, az optimizmusnak, a szeretetnek és természetesen az élni akarásnak egyaránt. A színmű a tudomány korában játszódik, a mesterséges intelligencia korában, ahol szó szerint megkérdőjeleződik minden kísérlet jogosultsága, ami az emberekhez köthető, még ha a tudomány lehetőségeinek tágítása gyakorlatilag folyamatos is.

A különleges színmű a jól ismert, sőt világhírnevet szerzett regény színpadi változataként készült el, amit Szervét Tibornak köszönhetünk, és míg a rendező Vándorfi László volt, munkatársa Szücs Kitti, akik mellett Gavula Vivien a felelős a kitűnő jelmezekért.

A különleges művet olyan színészek állítják színpadra, mint Szelle Dávid – aki magát Charlie Gordont alakítja –, Kovács Ágnes Magdolna (Alice Kinian), Keresztesi László (Dr. Nemur professzor), Kárpáti Barbara (Dr.Strauss), Oravecz Edit (Mrs. Donner), Egri Zsófia (Gina) és Ifjú Martin (Algernon).