Programok Siófok közelében: Weöres Sándor megzenésített versei Veszprémben

Ha szeretnénk a siófoki programok részeként felidézni magunk előtt a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának számító Weöres Sándor legszebb verseit, és mindezt egy rendhagyó, különleges, de mégis hagyománytisztelő formában, akkor látogassunk el 2016. április 8-án, pénteken este 18 órakor Veszprémbe, a Laczkó Dezső Múzeumba, az Erzsébet sétány 1-es szám alá.

Az előttünk álló péntek délutánon ugyanis egy igazán különleges zenés koncerten vehetnek részt a látogatók, Tíz lépcső címmel ugyanis egy sajátos irodalmi est kerül megrendezésre a fentebb nevesített múzeumban, amelynek gerincét Weöres Sándor versei adják majd.

Az ismert magyar költő művei azonban nem csak elszavalásra vagy eljátszásra kerülnek a kérdéses délutánon, hanem kvázi eléneklésre is, Varga Richárd dalszerző és énekes ugyanis gondolt egy merészet, és úgy határozott, hogy olyan tálalásban adja elő a kérdéses irodalmi műveket, amire korábban még talán soha nem volt példa.

A Tíz lépcső címet kapott előadás az alkotó és megálmodó véleménye szerint egy 50 perces utazás lesz a teljesség felé. A műsor gerincét lágy, főként akusztikus gitáron előadott könnyűzenei művek adják majd, amelyekre Weöres Sándor leghíresebb versei kerülnek majd eléneklésre.

Mintegy reflexióként és kiegészítőként az este során ráadásként Varga Richárd saját dalai, ezáltal saját versei is felcsendülnek majd, aminek köszönhetően a nézők nem csak a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának művészetével, hanem eme tehetséges zenész, költő és előadóművész sajátos stílusával is megismerkedhetnek majd.

A koncert mellett a helyszínen ráadásként megtekinthető lesz egy Weöres Sándor kiállítás is, A megmozdult szótár cím alatt.