Programok Siófok közelében: Weöres Sándor vándorkiállítása Veszprémben

Egy újabb különleges eseménynek lehetnek részesei a siófoki programok kedvelői abban az esetben, ha Veszprémbe látogatnak, ahol a Laczkó Dezső Múzeumba érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum országszerte jelentős sikert arató vándorkiállítása, aminek a középpontjában az egyik legismertebb magyar költőnk, Weöres Sándor áll.

A megmozdult szótár címre keresztelt kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyílik meg, ennek megfelelően 2016. január 22-én, délután 15 órától válik megtekinthetővé.

Az interaktív vándorkiállítás ezt követően egészen április 17-ig marad a városban, így a kérdéses időpontig, egyedül hétfő kivételével minden nap szabadon meglátogatható lesz délelőtt 10 és délután 18 óra között.

A kiállításról érdemes tudni, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából valósították meg, érdekessége pedig az, hogy a hasonló irodalmi kiállítások mondhatni hagyományos elemeit páratlanul modern, multimédiás és interaktív nyelvi játékokkal ötvözték benne.

Ennek megfelelően kicsik és nagyok egyaránt találhatnak maguknak érdekességet a helyszínen, például Weöres Sándor szövegeiből kiinduló kreatív játékokat, amelyek gondolkodásra serkentik az érkezőket, miközben mindenki alaposabban is megismerheti a költő leghíresebb verseit. Lesz továbbá versfoltozás, versrajz, keresztköltés, gondolatfújás, de még 3D-s versleképzés is egyéb érdekességek mellett.

Természetesen érdemes lesz bepillantani a tárlat hagyományosabb részét is, hiszen itt a költő sajátos stílusa mellett megismerkedhetünk életének és életrajzának legfontosabb állomásaival, méghozzá tematikus elrendezésben, rengeteg tárgyi emlék társaságában.