Programok Siófok közelében: XV. Mesefesztivál Veszprémben

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére most hétvégén kerül megrendezésre a közeli Veszprémben az idén már 15. alkalommal megtartandó Mesefesztivál, mely szeptember 22-én és 23-án várja a mesekedvelő kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Kabóca Bábszínház főszereplésével induló esemény a több éves hagyományt folytatva idén is Benedek Elek születésnapjához közel, a Népmese Napjának apropójából várja az érdeklődőket a veszprémi Hangvillában, ahol az egész épületben kapcsolódó programok várják az érkezőket. A Mesefesztivál részeként óvodásoknak és iskolásoknak is rendeznek speciális játszóházakat, ezáltal gyermekes családoknak feltétlenül ajánlott a kilátogatás, pláne mert újra megnyílik majd a helyszínen a Mesebusz, hovatovább lesznek speciális gyerekkoncertek is, miközben speciális képzést kaphatnak a pedagógusok is, akiket drámapedagógiai és kézműves foglalkozások várják.

A pontos események tükrében a Mesefesztivál szombaton délelőtt 10 órától indul, méghozzá a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó című előadással, mely a Szatmárnémetiből érkező Brighella Bábtagozat vendégjátékaként kerül megrendezésre. Őket követi 11 órától a Weöres 105/Holdbéli csónakos, avagy Rozs Tamás speciális koncertje, majd 16 órától a Kezeslábas című bábszínházi előadás zárja a napot, mégpedig a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának vendégjátékaként. Természetesen a vasárnap sem marad majd speciális főelőadás nélkül, ezáltal a fentiekben említett kísérőprogramok mellett délelőtt 10 órakor a Mamlasz királyság krónikája című bemutatón vehetnek részt a Kabóca Bábszínház kedvelői.