Programok Siófok közelében: XXVII. Berhidai Napok

Ha a siófoki programok mellett szívesen utaznánk néhány kilométert egy szuper kis kora őszi fesztiválért, akkor érdemes lehet ellátogatni a hétvégén a közeli Berhidára, ahol immáron 27. alkalommal kerülnek megrendezésre a híres-nevezetes Berhidai Napok.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sokszínű program, kiállítások, lekvár- és sportverseny, rengeteg játék, tánc, bűvészet, hangversenyek, utcabál és különleges koncertek képezik majd szeptember 5. és szeptember 8. között. A szervezők gondoltak a gyermekekre is, ezáltal mindegyik nap játszóházak, népi játékok, kisvonat, lovaglás, bikesafe és megannyi más egyéb közül válogathatnak maguknak.

Az esemény szeptember 5-én, csütörtökön kezdődik, délután 16:30-kor, egy kiállítás megnyitóval a Szent Kereszt Kistemplomban, amit 18 órakor Összefonódás címmel Boda Balázs és Oláh Katalin képzőművészek segítségével egy másik követ majd a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtárban.

Szeptember 6-án, azaz pénteken délután aztán az Ady Endre Általános Iskola tornatermében nyílik különleges terménykiállítás, amit 16:30-tól zenés felvonulás követ – a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara és az Eszterlánc Mazsorett együttes közbenjárásával –, hogy az ünnepélyes megnyitó és a kitüntetések átadása után 19 órától Aradi Tibor humorista műsorával és 20 órakor Delta koncerttel érjen véget az első igazi nap.

A fesztivál főnapja szombat lesz, lévén ekkor már délelőtt 9:30-ról megrendezik a Berhidai Futóversenyt – több távon és több korcsoportban –, 14:30-tól pedig indulnak a színpadi programok: Először a helyi óvodások és iskolások műsora következik, majd 16 órától a Mézengúzok gyerekkoncerttel folytatódik a nap, 17 órakor pedig Fésűs Nelly, Ladinek Judit és Détár Enikő műsora, a Dívák a színpadon lesz megtekinthető. 18 óra magasságában aztán Csordás Tibi áll színpadra, amit 19 órától rövidke hangverseny követ majd, hogy 19:15-kor Rolando szórakoztassa az érkezőket egy stand up bűvészműsorral. Az est és a fesztivál fénypontja aztán 20 órától várható az Ocho Macho élő koncertjével.