Programok Siófok közelében: zseblámpás túrák a veszprémi várbörtönben

Szeretjük a rendhagyó eseményeket? Valami olyan dologra vágyunk, amiben garantáltan nem volt még részünk? Ebben az esetben látogassunk el a siófoki programok részeként Veszprémbe, ahol a Várbörtön keretein belül egy igazán különleges esemény részeseivé válhatunk.

Ez nem más, mint a S(n)itt, ami május 5-én, csütörtökön délután 13 óra között invitál minket a veszprémi Várbörtönbe, ahol Zár a zárka címmel egy igazi különlegesség részeseivé válhatunk, hiszen zseblámpás túrára indulhatunk a várbörtönbe.

Az egésznek több apropója is van, egyrészt az, hogy a veszprémi Várbörtön hamarosan megújul, és ezzel együtt egy igazán különleges, lehengerlő, sőt állandó börtönkiállítás nyílik a helyszínen, másrészt pedig fontos kiemelni, hogy a város 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lett, amiért újabb és újabb különleges programok közül válogathatunk majd.

A látogatással ráadásul nem érdemes késlekedni, mert ebben a formájában jellemzően utoljára lehet megtekinteni a legendásnak minősített mínusz harmadik emeleti zárkákat, amihez egy hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető tárlatvezetés kapcsolódik majd.

A zseblámpás túra során nemcsak magát a börtönt ismerhetjük meg, hanem rengeteg különleges sorsot, börtönszokásokat, emberi és embertelen történeteket. Egy olyan hely nyílik meg az emberek előtt, ahol nem is olyan régen, 2003-ban még fogvatartottak élték mindennapjaikat a nyomasztó félhomályban.

A különleges tárlatvezetésre május 5-én, csütörtökön délután 13 órakor kerül sor, azonban fontos, hogy bár több csoport indul, a részvételi szándékot előre kell jelezni a program@ldm.hu e-mail címen.