Programok Siófokon: Haydn és Beethoven legjobb művei élőben

Amennyiben kedveljük a komolyzenei koncerteket és szívesen megnéznénk, illetve megfülelnénk néhány klasszikus művet élőben, akkor a siófoki programok mellett a hétvégén érdemes lehet ellátogatni a közeli Tihanyba és Veszprémbe is.

Március 29-én, azaz most vasárnap délelőtt 10 órától a Tihanyi Bencés Apátságba érkezik például a Győri Filharmonikus Zenekar annak apropójából, hogy nagyböjt ötödik vasárnapján, a szokásos 10 órás szentmisén előadásra kerül Joseph Haydn egyik tematikában kapcsolódó és egyben legendás műve.

A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című mű egy minden elemében klasszikus zenemű, melyet lehetőségük nyílik a látogatóknak és az érdeklődőknek teljesen ingyen, autentikus környezetben meghallgatni.

Ha inkább az operáért rajonganánk, látogassunk el Veszprémbe a hétvégén, vasárnap délután 17 órai kezdettel ugyanis a Hangvilla Nagytermében (Brusznyai u. 2.) a londoni Royal Operaházból közvetítve megnézhetjük Beethoven jól ismert Fidelióját. Bár Beethoven csak egyetlen operát írt életében, de az is egy igazi mestermű lett, melynek történetében a kockázatvállalás és a diadal lenyűgöző története elegyedik egymással.

A német nyelven, de angol felirattal közvetített előadás ráadásul kimagasló minőséget kínál majd, hiszen maga Antonio Pappano, a Royal Operaház igazgatója vezényeli a művet, és míg Félorestan szerepében Jonas Kaufmann, a világsztár tenor lesz látható, feleségét, avagy Leonórát a szintén méltán elismert Lise Davidsen alakítja.

FIGYELEM: a rendezvények a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmaradnak!