Programok Siófokon kívül – Balatonalmádi látnivalói

Amennyiben a siófoki programok mellett szeretnénk felfedezni egy közeli város látnivalóit és különlegességeit is, akkor érdemes ellátogatni a településhez közel eső Balatonalmádiba. A Balaton egyik sokak által kedvelt üdülőhelye ugyanis szezonban és szezonon kívül is várja a kikapcsolódás szerelmeseit, a szokványos nyári programok, ezáltal például a strandolás mellett rengeteg látnivaló akad a városban.

Ott van például rögtön a Balatonalmádi Öregpark, ami a helység egyik védett természeti értéke, amit még a század elején telepítették. A számtalan ritkaságszámba menő fakülönlegesség mellett a helyszínen ismert magyar történelmi személyek, így Petőfi, Kossuth és Rákóczi szobrai is megtalálhatók olyan különlegességek mellett, mint a Sóhajok híja vagy a Véghely emlékpad.

Programok Siófokon kívül – Balatonalmádi látnivalói

A siófoki programok mellett ideális hely a nyugodt kikapcsolódáshoz, illetve egy kis esti sétához, sőt mi több, az 1928-ban épült Liget Kávéház, valamint a Zenepavilon még kisebb eseményeknek is gyakran helyszínt biztosít.

Amennyiben szeretjük a természeti értékeket, abban az esetben érdemes végigsétálni a szintén Balatonalmádiban megtalálható Vörös homokkő Tanösvényen, ami egy rendkívül látványos, 6 km hosszúságú sétára invitálja a látogatókat. A tanösvény elsődleges rendeltetése az, hogy bemutassa a várost, valamint annak legszebb értékeit, ezáltal a Városház térről indulva – többek között – a Bányapark, a Wesselényi-kilátó és a Gőzmozdony emlékmű érintésével visszatérhetünk a kiindulóponthoz. Ezzel a túrával néhány óra alatt felfedezhetjük magunkat Balatonalmádi minden fontosabb látnivalóját!

Természetesen a tanösvény által érintett helyszíneken felül is vár még ránk néhány különlegesség a környéken, így például a Horgászmúzeum, amelyet gyakran illetnek a Vízi múzeum névvel is. Az intézmény elsődlegesen a horgászat szerelmeseinek nyújt rengeteg érdekes látnivalót, hiszen egy vérbeli horgászember gyűjtött össze itt olyan igazi relikviákat, amelyek végigvezetnek minket a hobbi, illetve a sportág kialakulásán.

Nyilván a legtöbben inkább a fürdés miatt keresik fel a nyári szezonban Balatonalmádit, amire szintén kiváló helyszínt biztosít a város, így a Wesselényi strand által, ami a Balaton egyik legkedveltebb és legszebb strandszakaszaként van számon tartva.