Programok a városon kívül – Balatonfüred látnivalói

Amennyiben a siófoki programok között valamiért nem találunk kedvünkre való eseményt, és a város összes nevezetességét is megtekintettük már, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen a település fekvése olyan szerencsés, hogy közelében számtalan kikapcsolódásra alkalmas helyszínt találunk. Az egyik ilyen Balatonfüred, ahol számtalan látnivaló várja a nyaralókat szezonban és szezonon kívül egyaránt!

Ott van rögtön a város múzeuma, ahová ellátogatva a közlekedésre, a gyógyfürdőre, az Anna Bálra és a színházra kiélezetten ismerhetjük meg Balatonfüred reformkori történetét. Szintén kihagyhatatlan látnivaló a városban a Jókai Mór Emlékház, ahol az író egyik leghíresebb regényét, az Aranyembert írta. A villában tökéletes betekintést nyerhetünk a Jókai család egykori füredi mindennapjaiba, illetve az író életébe is!

Programok a városon kívül – Balatonfüred látnivalói

A balatonfüredi fontosabb nevezetességek között találjuk ezen felül a Vaszary-villát is, ami a város egyik legrangosabb és legjelentősebb épülete, amely tartalmas szórakozást ígér a művészetek szerelmeseinek. A helyiségbe látogatva feltétlenül el kell látogatnunk ezen felül Blaha Lujza egykori nyaralójába, valamint meg kell tekintenünk a Horváth-házat is, ahol annak idején – még 1825-ben – az első Anna Bált is megrendezték.

Amennyiben a siófoki programok után szeretnénk egy nagy sétát tenni Balatonfüreden, azt is igazán élményszerűen tehetjük majd meg, hiszen ellátogathatunk a híres Szívkórházhoz, és az előtte megtalálható ivócsarnokban megkóstolhatjuk a balatonfüredi savanyúvizet, de felkereshetjük a Füredi Panteont is, ahol a városhoz köthető híres írók, művészek és tudósok emléktábláit tekinthetjük meg.

A városban ezen felül a fontosabb látnivalók között található még a Dőry villa mellett az egykori Széchenyi-kastély is, valamint a Kisfaludy Galéria, ami jelenleg a helyszínen a képzőművészetek egyik otthonának tekinthető. Ha ellátogatunk Balatonfüredre, mindenképpen fel kell keresnünk az Arácsi Népházat is, ahol érdekes állandó kiállítások várják a látogatókat, de amennyiben a természet szépségeiben gyönyörködnénk, felkereshetjük a Tamás hegyen megtalálható Jókai kilátót, valamint a közel 150 méter hosszú és 20 méter mély Lóczy-barlangot, ami egy igencsak különleges, látogatható mészkő képződmény.