Pszichológiai előadássorozat Siófokon

A változókor egy sokaknak tabutémának, de mindenesetre kellemetlen témának számító dolog. Rengeteg nő érez valamiféle szégyenérzetet, hogy ha kiderül: belépett a változó korba – de miért is? A változókor egy természetes folyamat, amelyen minden nő átesik, mióta világ a világ, és aminek fontos lélektani háttere is van. A legtöbb nőnek nehéz feldolgoznia, hogy testében bizonyos változások következnek be az idő múlása miatt, főleg, ha ezek olyan változások, amik láthatóak – ilyen például a bőr állapotának változása, az esetleges csontritkulás, vagy a hőhullámok.

A folyamat elfogadása szükséges, hiszen nem leszünk életünk végéig pirospozsgás tinédzserek. Ráadásul, ha sikerül elfogadnunk önmagunkat úgy, ahogy vagyunk, olyan változásokkal, amiken átesünk, akkor önbizalmunk is nő és elnyerhetjük vele azt az eleganciát, amit 40-es, 50-es nőtársainknál látunk. Hiszen nincs is elegánsabb a méltóságteljességnél.

A Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délután egy kiemelkedő programsorozat, ami szeptember 25-én látott napvilágot. Minden héten neves szakemberek tartanak előadásokat, elsősorban a változókort éppen megélő hölgyek számára, de szívesen várnak a szervezők mindenkit, akik érintettek, vagy kíváncsiak – párjukat támogató urakat, vagy hölgyeket, akik a változókort már átélték, vagy esetleg pont előtte állnak.

2018. október 30-án, azaz kedden 18:00 órától Tóth Sándor pszichológus és lelkész előadását tekinthetjük meg. Az esemény keretén belül nem csak a kiváló előadást hallgathatjuk meg, de finom és egészséges ételeket is megkóstolhatnunk, illetve személyes tapasztalatokat is hallhatunk a változókort már megélt hölgyektől. Kiváló alkalom ez arra is, hogy az esetleges kérdéseinket feltegyük, akár a tapasztaltabb nőtársainknak, akár Tóth Sándor pszichológusnak.

Az esemény helyszíne a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár (8600 Siófok, Fő tér 2./a)