Rajzfilm Ünnep Siófokon

Javában zajlik idén is a nagysikerű Rajzfilm Ünnep, mely 2018. október 26.-31.-ig tart, és a Kálmán Imre Kulturális Központban (KIKK) kap helyet.

Október 26-án, pénteken 10:00-tól Mese egy robotról című gyermek matinévalvárták az érdeklődő gyerkőcöket és gyermeklelkű szüleiket. Ezt követően délután 15:00-tól 08:00-tól a régi könyvtár olvasótermében Mesés Kultúrkuckónvehettünk részt. Itt a lurkók igazán gyerekek lehettek, míg a felnőttek bátran újra élhették esetleg már lassan feledésbe merült gyermekkorukat.

Október 29-én, hétfőn 10:00-tól a gyermekek egy szórakoztató és ugyanakkor tanulságos mesét hallgathatnak meg egy tündér és egy rém barátságáról. A történet amellet, hogy meseszerű, tanító jelleggel is bír a kicsik számára. 13:00-tól 16:00-ig Kockásfülű nyúl mesék vetítését követően kézműves foglalkozással várják a szervezők az érdeklődő gyermekeket. A mese a felnőtteknek is ismerős lehet, számos régmúlt boldog pillanatokat idézhet fel bennük, így őket is hívják és várják a rendezők szeretettel.

Október 30-án, kedden a jelmezben érkezőket apró ajándékkal jutalmazzák a szervezők. 10:00-tól a ’Mese egy zsémbes, mégis elbűvölő lényről, aki azért harcol, hogy megvédje világát’ című mesét hallgathatják meg a gyerkőcök, akik számos értéket szűrhetnek le és tulajdoníthatnak el a történet tanulságából.13:00-tól 16:00-ig klasszikus magyar mesék felolvasásán vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt, így meghallgathatják többek között A nagy ho-ho-ho-horgász, Kukori és Kotkoda, Pityke, PomPom, Frakk és Mikrobi történetét is. Ezt Leo és Fred kézműves foglalkozása követi.

Október 31-én, szerdán 10:00-tól az ’Egy kedves mese az elfeledettek és nem elfeledettek földjéről’ című bájos történet kerül felolvasásra, majd ezt követően 13:00-tól 16:00-ig többek között a Kíváncsi Fáncsi, Az Árgyélus Királyfi és A világlátott egérke című klasszikus meséket hallgathatják meg az érdeklődő lurkók. Ezt ismét kézműves foglakozás követ.
Mindezek mellett október 26-tól kiállítást rendeznek a szervezők azokból a gyermekrajzokból, melyek október 26-ig leadásra kerülnek a KIKK jegypénztárában.

A rendezvény ingyenesen látogatható, nagy szeretettel hívnak és várnak a rendezők minden gyermeklelkű érdeklődőt.