Rutkai Bori Banda Balatonbogláron

2017. augusztus 11-én 11-13 óráig a Rutkai Bori Banda látogat el a balatonboglári KULTKITŐBE, ahol kicsik és nagyok egyaránt nagyszerűen mulathatnak a különleges délután folyamán. Az együttes legfőbb érdekessége, hogy mind a felnőttekre mind pedig a gyermekekre tudnak hatni.

Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró,valamint mesekertész. Bori és a zenekar első gyereknek szóló lemeze még 2009-ben készült el Hébe-Hóba Banda: Vacka dalok címmel a neves Kossuth Rádió megbízásából a Vacka Rádió című hangjátékhoz. 2014-ben megjelent a Sárkányjárgány című könyv és lemez, amely már Rutkai Bori Banda néven, Bori dalszövegei alapján készült el a gyermekek nagy örömére.

rutkai-bori

Ezzel a különleges, képzeletbeli közlekedési eszközzel járták be a zenebirodalom közeli és távoli tájait, utasaikkal bebarangolták már szinte az összes földrészt, sőt még a világűrbe is kirándulást tettek, miközben a Sárkányjárgány számos gyerek és szülő “házi kedvence” lett az idők során.

A 2016 márciusában megjelent Pizsamátor című album dalai is ugyanezt a vonalat viszik tovább, azaz folytatják a bulizós kaland-dalok sorát. A Pizsamátorok köztünk vannak, és bármivé képesek átváltozni, hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó szelídítők, piciklis artisták, balatoni indiánok, vagy éppen a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák képében is megjelenhetnek. Ahogy átváltoznak a Pizsamátorok, úgy töltődnek fel varázslattal a hétköznapi történések, színeződnek ki a családi élet megszokott eseményei.

A táncos dalok különlegességét az adja, hogy egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek pedig humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, akkor még festményiből készült vetítés is gazdagítja az előadást, a gyerekek pedig amolyan zenei idegenvezetőkkel kalandról kalandra vándorolhatnak.

Ami fontos, hogy közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak az előadás ideje alatt, hiszen mint az elején írtuk őket is elvarázsolja ez a különleges mesevilág, hisz mindannyian visszavágyunk a hőn szeretett gyermekkorba. A zenekar tagjai a már említett Rutkai Bori, akinek sok egyéb más feladata mellett az énekhangával bűvöli el a kicsiket és szüleiket, Darvas Kristóf pedig zongorán, Szerető Dániel basszusgitáron, Dudás Zsombor pedig dobbal kíséri a mesejátékokat.

Az előadásra a jegyár 1000 Ft, melyet eső esetén a művelődési házban tartanak meg. Azoknak pedig jár a 15% elővételi kedvezmény akik, az előadást megelőző szombat 12:00 óráig megváltják a jegyüket a darabra.