Sajdik Ferencs karikaturista grafikáinak kiállítása Siófokon 2013. 06. 14- 2013.09.09. között

A Jókai parkban található Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon tekinthető meg a neves karikaturista grafikáiból álló kiállítása.

A kiállítás 2013. szeptember 9-ig tekinthető meg minden nap. Tavaly is nagy sikernek örvendett ez a kiállítás. A karikatúrák, grafikák kedvelői örömmel látogatják a rendezvényt. Ha Siófokon nyaral, és nálunk száll meg, a kiállítás megtekintését követően finom ételeket fogyaszthat nagyszerű séfjeinknek köszönhetően.

Ha még nem látta ezt a kiállítást, néhány szóban elmodjuk, hogy Sajder Ferenc született karikaturista. Azt nem lehet tökéletesen megfogalmazni, hogy kiből lesz a szakma legjobbja, egy bizonyos, ehhez nem elég tehetséges rajzolónak lenni, erre születni kell. Sajder Ferencről elöljáróban annyit, hogy tördelőszerkesztőként dolgozott a Rádió-és Televízió munkatársaként, majd a Ludas Matyi karikaturistája lett mindaddig, amíg a lap meg nem szűnt. A 90-es évek óta könyvekhez készített illusztrációkat, ugyanakkor táblaképeket és portrékat is alkotott. Ez év májusában kapta meg a Kossuth-díjat. Kiérdemelte egyedülálló stílusáért, portréiért, alkotásaiért. Ha még mindig nem lenne elég ismerős a neve, akkor csak annyit említünk még meg, hogy ő készítette a Pom-Pom, vagy A nagy hohoho horgász című, mára már legendává vált rajzfilmek kedvenc figuráit is.

Az idei kiállítás témája: Régi siófoki nyaraink-így üdültünk mi. A Balatonhoz valamint a nyaraláshoz fűződő grafikákat, karikatúrákat lehet megtekinteni.

A kiállításra a belépés díjtalan, naponta 14.00-21.00 óra között látogatható, illetve sötétedésig. Ha a színpadon valamilyen egyéb rendezvény van, addig szünetel a kiállítás.

Jöjjön el Ön is, szálljon meg nálunk, élvezze a kiállítást!