SAJTÓKÖZLEMÉNY 2015.04.13.

A „MALA GARDEN SUPERIOR **** – EXKLUZÍV SZÁLLODA VALÓSULT MEG SIÓFOKON

Uniós támogatásból új négycsillagos szállodával bővült a Mala Garden Restaurant & Rooms a siófoki aranyparton. A W.W.M. ’98 Kft. 438 679 905 forint uniós támogatást nyert az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 800 millió forintos összköltségvetésű beruházásból nemcsak egy új exkluzív szálloda létesült, de jelentős számú képzett munkaerőt és hazai beszállítót foglalkoztató gasztronómiai turisztikai desztináció valósult meg.

A Siófoki székhelyű 1998-ban alakult W. W. M. ’98 Kft. működésével a szállodai szolgáltatások területén fejtette ki magas színvonalon szakmai tevékenységét. Az elmúlt évek fejlesztési koncepcióját követve a meglévő, külföldi vonatkozásban is igen népszerű Mala Garden nevű 6 szobát és egy éttermet magában foglaló szálláshely fejlesztése valósult meg. Az Új Széchenyi Terv keretében a Dél-Dunántúli Operatív Programon belül uniós támogatással a meglévő épület átalakításra került egy panoráma lakosztály kialakításával, valamint a szomszédos – környezetébe nem illő – épület lebontását követően a meglévő épület mellé egy új, 15 szobás Superior **** szálloda épült fel.

befektetes-a-jovobe

A fejlesztés eredményeként – pótágyak nélkül – 30 férőhely kerül kialakításra, valamint 37 db új szolgáltatás biztosított és további 6 db megújításra került. Az új épület a legkorszerűbb építészeti megoldások (BAT) mellett környezetbarát megújuló energiát alkalmaz üzemeléséhez. A pinceszinten találhatók a kiszolgáló helyiségek – konyhai előkészítő, curászat, stb. – valamint 2 masszázs helyiség, interaktív multimédiás tárgyaló. A földszinten kapott helyet a konyha, recepció egy kisméretű irodával, a fedett-nyitott étteremrész, egy babaszoba, lobby és egy 7 állásos garázs.

Az első emeleten került kialakításra egy medencés wellness jakuzzival pihenőágyakkal, himalájai sóbarlang élmény infra szaunával és finn szaunával. Praktikusan ezen az emeleten lett elhelyezve egy két szobás családi lakrész és egy kerekes székesek számára is használható szoba.

A második emeleten 3 panoráma szoba, 1 normál szoba, 1 sarokszoba és 1 lakosztály került kialakításra, míg a harmadik emeleten hasonló koncepció valósult meg, de a normál szoba elmaradt, területe az exkluzív „Red Tee” lakosztályban jelenik meg. A szobákhoz tartozó teraszokról egyedülálló kilátás nyílik a csodálatos magyar tengerre.

A negyedik emeleten került kialakításra a körpanorámás lakosztály, melynek galériás része a tetőtérbe is benyúlik, egyedi látványt biztosítva a Balatonra és a Tihanyi félszigetre.

A beruházásnak köszönhetően 18 munkahelyet tudtunk megtartani és további legalább 10 új állandó munkahelyet hozunk létre, humán kapacitásunkat magasan képzett, nyelveket beszélő szakszemélyzettel bővítve.

A fejlesztés eredményeiről bővebb információt a www.malagarden.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Sasvári Zoltán, projekt menedzser