Siófok a túristaparadicsom

Egyre többen választják a belföldi nyaralást. Ennek több oka is van, amelyek közül az egyik, hogy előbb ismerjük meg hazánk szépségeit, csak aztán nézzük meg külföldöt.

Ez utóbbi nem is elhanyagolható ok, hiszen vannak olyan emberek, akik jobban ismerik Párizst vagy Londont, illetve azok látványosságait, mint hazánként. Persze nem azt szeretném mondani, hogy nem kell világot látni, de a hazai kényeztetésről sem kell lemondani. Európai normáknak megfelelő szálláshelyeket, wellness központokat, élményfürdőket, szolgáltatókat találunk Siófokon.

A Balaton, illetve környéke csodálatos, minden szempontból megfelel egy tökéletes nyaraláshoz. A természeti adottság sok külföldi turistát vonz hozzánk. Lehet a Balatonon is hajókázni, vízi sízni, búvárkodást tanulni stb.

Meg lehet tervezni a nyaralást úgy, hogy a szolgáltatók különböző programjai közül válogatunk.

Nem kell minden időt a szállodában tölteni, meg kell tekinteni a várost, úgymond fel kell fedezni.  Vagyis alkalmazni kell az ún. aktív pihenést.  A város nevezetességei közé tartoznak a parkok, melyek nemcsak csodálatos látványt nyújtanak, hanem kiváló pihenőhelyet nyújtanak a séta után. Ilyen park a Millenium Park, melynek összterülete közel 16 ezer négyzetméter. A parkban nemcsak a zöldterület tartozik a látványosságok közé, hanem szökőkútja, valamint számos köztéri alkotás.

Egy másik park az Oulu nevet viseli, melyet a finn testvérvárosról kapott. A park látványossága az evangélikus templom.

A látványosságok közé tartozik még a Jókai Park, a Víztorony, a Vasútállomás épülete, a Sió illetve a Sió-zsilip, és nem utolsósorban a város főtere.