Siófok, a természetkedvelők fellegvára

Vannak turisták, akik csakis olyan városban érzik jól magukat, ahol a természet közelségét is lehet élvezni. Siófok éppen egy ilyen város, így, ha Te is kedveled a természetet, illetve a csendes pihenésnek vagy híve, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy látogass el a Balaton déli partján elhelyezkedő településre.

A Somogy-megyei városban számtalan olyan hely van, ahol a természet közelségét élvezve pihenheted ki a szürke hétköznapok fáradalmait. A településen járva mindenképpen látogass el például a Rózsaligetbe. A Rózsaligetre közvetlenül a Balaton partján lelhetsz rá. A liget nevéből már ki lehet következtetni azt, hogy ezen a területen rengeteg virágot, főként rózsát fogsz találni.

A rózsaillat nyáron messzire szállva simogatja az orrunkat, a színes virágágyások nyújtotta meseszép látvány pedig a szemeinket kényezteti, ha ellátogatunk a Rózsa-ligetbe. A csodás rózsabokrok, a hatalmas fák és a Balaton vizének nedves érintése garantáltan magával ragad majd, ha kedveled a természetet.  

Csendes pihenésre, olvasgatásra tökéletesen alkalmas helyszín a Rózsa-liget. A területen érdemes egy sétára is elindulni, hiszen érdekes szobrokat lehet a ligetben felfedezni. Itt áll például Varga Tamás, Karinthy Frigyest ábrázoló alkotása, Vilt Tibor, Balatoni sellő nevet viselő szobra, amely az 1974-es esztendő óta ékesíti a ligetet, továbbá fellelhető Somogyi József, Halászok című alkotása is, amely az 1998-as évben készült el.

A Rózsa-ligetben áll továbbá a Szekrényessy Kálmán emlékére készített szobor is, amely Bajnok Béla kezének munkáját dicséri. Szekrényessy Kálmán volt az első olyan személy, akinek elsőként sikerült a Balatont átúsznia. A Balaton átúszása egyébként még napjainkban is évről-évre megrendezésre kerül Balatonboglár és Révfülöp között.

A rendezvényen minden évben hatalmas tömeg vesz részt még napjainkban is. A Rózsa-liget szépségeinek felfedezése után, érdemes ellátogatni a Jókai parkba is. A Jókai parkban szintén a természet érintését lehet átélni, hiszen rengeteg egynyári virág, fa és egy japánkert is gondoskodik a természetkedvelők igényeinek kielégítéséről. A Jókai parkban járva érdemes megtekinteni a Jókai Villát is, amelynek nevezetessége az, hogy Jókai itt töltötte el életének utolsó nyarát, az 1903-as esztendőben. A villa épülete az 1897-es évben lett megalkotva.