Siófoki gyermekjóga 2018. október 1-től minden hétfőn és csütörtökön

Az október 1-én elindult a gyermekjóga program Siófokon, ami egy tökéletes elfoglaltságot nyújt a kicsiknek! A program 2018.12.03- án, hétfőn, illetve 6-án, csütörtökön, 16:30 – 17:15 kerül megrendezésre aBalatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárban (8600, Siófok Fő tér 2/A).

A jóga Indiából ered, több ezer éve fejlődik, változik és tökéletesedik. Nem egyfajta vallás vagy sport, hanem egy testet és szellemet fejlesztő mozgásrendszer, ami helyesen alkalmazva csodát tehet életünkkel. Ezt hivatott a gyermekjóga játékos, mesés kereteken belül átadni a gyerekeknek.

A gyerekek így megszeretik a mozgást (ami mai világunk mozgásszegény életmódját tekintve nem utolsó szempont), miközben testi és lelki harmóniájuk is fejlődik. Továbbá segíti a helyes testtartás kialakítását, a meglévő problémákat enyhítheti – mint például a lúdtalp. A 45 perces órán a kicsik fejlesztik a mozgáskoordinációjukat, szellemi képességeiket.

A gyermekjóga kifejezetten a kisiskolás-nagyiskolás korosztály számára van kifejlesztve, az ő igényeikre van szabva, ami egy komplex mozgáskultúra kialakítását teszi lehetővé. Fizikai hatásain túlmenően a gyermekek lelki és szellemi képességeire is pozitív hatással van a program.

A mozgás javítja az oxigénellátást, ami segíti az agyműködést, így iskolás gyermekünk könnyebben tud jól teljesíteni az iskolában. Emellett az alapvető erkölcsi jellemvonásokat is fejleszthetik ezzel, úgymint; empátia, a kölcsönös szeretet fontossága, nyugodtság, helyes magatartás, türelem. A mozgásos feladatok játékos köntösbe bújtatva nyerik el a kicsik tetszését, így a nevelői célzat fel sem tűnik nekik – ezért is lehet ilyen hatásos a gyermekjóga.

Jelentkezni lehet Harmati-Nagy Orsolyánál
Telefonszám: +36306905316
E-mail: jogamoka.orsival@gmail.com
Jegy: 1000 Ft/alkalom