Siófoki hajókázás

Ha már eldöntötte, hogy nyaralását Siófokon tölti, akkor szeretnénk segíteni abban, hogy milyen programok közül választhat, illetve szeretnénk bemutatni Siófokot illetve környékét.

Mindenkinek lehetősége van egy kis vízi túrára. A jó idő miatt korábban nyitnak a kempingek is, a Hattyú illetve a Sellő kempingek április 27-től várják a kedves vendégeket! Ugyanakkor naponta közlekednek a hajók is, menetrend szerint. Útvonaluk a következő: Siófok-Balatonfüred-Tihany-Fonyód-Badacsony.

Ugyanakkor ez a menetrend május 1-től bővül Fonyód-Badacsony között. reggel nyolctól délután 18 óráig minden órában indul hajójárat.

Természetesen sétahajókázásra is van lehetőség. Ugyancsak április 27-túl a siófoki, balatonfüredi, keszthelyi valamint balatonföldvári kikötőkből naponta több alkalommal is indul sétahajó. Természetesen ez vonatkozik a hétvégékre is.

A vitorlázás szerelemeseinek ajánljuk figyelmébe, hogy felújítási munkálatok miatt a tihanyi C szektorban kishajóval május 31-ig nem lehet kikötni. Így itt csak ezt követően van lehetőség vitorlázni.

Nemcsak a felnőtteknek van lehetősége a szórakoztató hajókázásra, hanem a gyermekeknek is. Július7 és augusztus 20 között 1 órás sétahajózás indul a következő kikötőkből: Keszthely, Fonyód, Badacsony, Balatonfüred, Balatonboglár stb. Mindenki a számára legmegfelelőbb helyszínt illetve időpontot tudja kiválasztani.

A sétahajózás során megismerheti a természet szépségeit, felfedezhet egy-egy olyan települést, amelyről eddig még nagyon keveset tudott. A nyaralás célja a kikapcsolódás mellett legyen az, hogy ismerje meg szülőföldjét!