A siófoki Jókai park

Vannak helyek az országunkban, ahová legalább egyetlen alkalommal, mindenkinek el kellene látogatnia életében. Az egyik ilyen hely Siófok városában fedezhető fel. A Somogy-megyei településen számod csodás látnivaló van, amelyek közül mindet érdemes megtekinteni.

Van azonban egy olyan hely a városban, amely különleges hangulattal rendelkezik. Egy hely, amely minden látogatót elvarázsol és magával ragad. Egy hely, amelyet mindenkinek látnia kell. Ez a hely pedig nem más, mint a Jókai park. De mitől is lett olyannyira különleges ez a park? A Jókai park a város legszebb és egyben legnagyobb parkja.

A patinás parkot a 2006-os esztendőben adták át, miután az eredeti tervek alapján felújításra került. A park 4,6 hektáron terül el. A park területén egykoron egy nagyon híres lóversenypálya állt, a helytörténészek feltevése szerint. Miután a park létrejött, rengeteg ember járt ide megpihenni, olvasgatni, lazítani.

Az ide érkező emberek csendes, természetes környezetben élvezhetik a balatoni levegő frissességét. A parkban rengeteg egynyári virág lett ültetve, valamint egy kis tavacska is fellelhető a területén belül. Sőt, a különlegességek kedvelői egy meseszép japánkertre is rábukkanhatnak, ha a parkban egy nagy sétára indulnak.

A Jókai parkban lehet rálelni a Jókai Villára is, amely az 1897-es esztendő óta áll a területen. A Jókai Villa arról híres, hogy Jókai Mór, az 1903-as esztendőben itt töltötte életének utolsó nyarát. Az angolkertnek rendkívül romantikus hangulata van, így a szerelmespárok kéz a kézben andalogva szokták bejárnia mesébe illő szépséggel rendelkező területet.

A Jókai Villában jelenleg egy szálloda és egy étterem is üzemel, ahová a sétában megfáradt családok, szerelmespárok kedvük szerint akár be is térhetnek. A Jókai parkban található sétány egyik különlegességének számít Varga Imre szobra, amelyet Krúdyról mintázott meg. A Krúdy szobor ugyanis interaktív, így nem csoda az, hogy rengetegen ülnek le a szobor mellé és fényképeztetik le magukat „Krúdy” társaságában.

A Jókai park a siófoki kikötő közvetlen közelében helyezkedik el, így a Balaton más városaiból is könnyedén megközelíthető, elérhető hajóval történő érkezéssel is. Érdemes minden évben felkeresni a parkot, hiszen a frissen ültetett egynyári növényeknek köszönhetően folyton változik a park megjelenése.