Siófoki programok: 14. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton

Az aktív mozgás, illetve a futás kedvelőinek legnagyobb örömére idén is megrendezésre kerül a 14. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton, mely a siófoki programok között az egyik legnagyobb esemény, mely a futáshoz kapcsolódik, március 20-án, szombaton pedig már remélhetőleg kiváló időjárás társaságában csatlakozhatnak hozzá az érdeklődők.

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy idén rendhagyó szabályok és keretek között valósítják meg a Spurit, így 2021-ben mindössze egyetlen napjuk lesz az érdeklődőknek arra, hogy futhassanak egy nagyot, ezáltal nem kell körbefutni az egész Balatont, csak egy rövidebb távot kell teljesíteniük az indulóknak.

Az igazán gyakorlott és edzett futók így Balatonfüred és Siófok között lefuthatják egyedül vagy háromfős csapatban az 53 kilométeres távolságot, de lesz maraton Alsóörs és Siófok között, sőt fél- és negyedmaratont szintén terveznek a szervezők annak érdekében, hogy tényleg minden megtalálhassa a számításait.

Bár a 14. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton ismét mindenhol versenyként lett feltüntetve, valójában azonban az esemény idén ezen a téren is rendhagyónak ígérkezik, hiszen a korábbi négynapos bulizás helyett idén egy napba kellett tömöríteniük a szervezőknek gyakorlatilag mindent, ráadásul úgy, hogy a teljes tókerülés is kimarad a sorból.

A verseny helyett azonban inkább a barátkozás, a mozgás öröme, a szabadban töltött edzés szerelme kapta itt a központi helyet, így győzelem helyett inkább az élmény vezéreljen minket, ha részt veszünk az eseményen.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!