Siófoki programok: 17. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

Az immunrendszer erősítésének egyik alapja a rendszeres testmozgás, és ha szeretünk futni, illetve szeretnénk egy nagyot mozogni, akkor érdemes lehet november 14-én és 15-én ellátogatni a siófoki programok részeként a Petőfi sétányra.

Itt indul ugyanis idén már 17. alkalommal a K&H mozdulj! Balaton Maraton és Félmaraton, mely egyfajta szezonzáróként is funkcionál majd a Balaton partján, ahol szabadon választhatnak majd az indulók a maratontól kezdve a hatodmaratonig bezárólag bármi közül, méghozzá egy fergeteges esti bulival megkoronázva az egészet.

Ha még nem futottunk az őszi Balaton partján, akkor érdemes lehet kipróbálnunk a BSI egyik legkülönlegesebb eseményét, ahol lehetőségünk nyílik maratont és félmaratont is futni akár több részletben, egyéniben, párban, egy és kétnapos felosztásban egyaránt.

Az esemény részeként futhatunk félmaratont egyéniben szombaton és vasárnap egyaránt egy- vagy két részletre osztva, de a páros futás, a táv elfelezése is érvényes ilyenkor. A maraton esetében is többféle variáció adott, ezáltal egyéni és páros megoldások egyaránt megtalálhatók a kiírásban, méghozzá a legkülönfélébb felállások mentén.

Amennyiben nem vagyunk gyakorlott futók, de szívesen csatlakoznánk a versenyhez, akkor is bátran induljunk neki a megmérettetésnek, hiszen lesznek rövidebb távok is, melyek tökéletesen ideálisak arra, hogy kipróbáljuk magunkat.

Példának okáért egyéniben és párosban is teljesíthető a maratoni táv egyharmada, de lesznek egészen rövidtávok, hatodmaratonok, mely még a gyerekek számára sem lesz teljesíthetetlen, de vasárnap rendhagyó módon egy negyedmaratont szintén teljesíthetnek az érdeklődők.