Siófoki programok: 20 év Parnasszus kézirat-kiállítás

Hogy milyen változatos és különleges siófoki programok is színesítik a Balaton fővárosának általános felhozatalát, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint egy június 8-án megnyíló kiállítás, amely lehetőséget biztosít a legjobb kortárs művészeknek arra, hogy legújabb alkotásaikat közszemlére tegyék.

A 20 év Parnasszus címet kapott esemény 2015. június 8-án, hétfőn délután 5 órakor nyitja meg kapuit, és a frappánsan csak kézirat-kiállítás néven elnevezett tárlatot június 16-ig, keddig tekinthetik meg az érdeklődők.

Az időszakos kiállítás helyszíne a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában lesz, megtekintése pedig mindenkinek ajánlott abban az esetben, ha szeretne elmélyülni a mai magyar kortárs alkotók műveiben. A 20 év Parnasszus kapcsán további pozitív előny, hogy mindenki számára ingyenes, megtekintésére pedig a Kálmán Imre Kulturális Központ nyitva tartási idejében keríthetünk sort, avagy hétfőtől péntekig 12 órától 18 óráig.

A kézirat-kiállítás kapcsán érdemes lesz főként a nyitóünnepségre lesz érdemes ellátogatni, ahol az egyes művek mellett egy különleges megnyitó is lesz, méghozzá Turczi István alapító főszerkesztő jóvoltából, aki mellett köszöntőt mond majd az eseményen dr. Lengyel Róbert is, Siófok városának polgármestere.

A 20 év Parnasszus keretein belül kortárs magyar költők és képzőművészek tucatjainak művei közül csemegézhetnek az érkezők, ezáltal olyan ismert nevekkel is összefuthatunk majd, mint Faludy György, Mészöly Dezső, Utassy József, Lackfi János, Podmaniczky Szilárd, a képzőművészek közül pedig Lévai Ádám, Szabados Árpád vagy Püski Sándor.