Siófoki programok: 20 éves jubileumát ünnepli a siófoki rákellenes liga

Megalakulásának és fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete, aminek apropójából a szervezők a siófoki programok részeként egy különleges ünnepséggel készülnek azok számára, akik szeretnék együtt ünnepelni a szervezőséggel ezt a jeles eseményt.

Az esemény szeptember 15-én, azaz most pénteken kerül megrendezésre a Siófok, Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában és színháztermében délután 15:30-tól egészen a különleges programok lezajlásáig bezárólag.

Az esemény a siófoki Perczel Mór Gimnázium diákjának, Nagy Richárdnak a versmondásával indul, aki Reményik Sándor: Kegyelem című alkotásával kezdi meg a jubileumot, majd dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármesterének és a rendezvény fővédnökének közbenjárásával megtörténik a megnyitó, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő segítségével pedig az üdvözlés.

Ezt követően szintén a Perczel Mór Gimnázium diákjai lépnek színpadra, Nagy Ágoston és Bozsóki Boglárka előadásában ugyanis megzenésített verseket hallhatnak az egybegyűltek, majd beszédet mond Csohánné Dr. Kovács Anna, a Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezetének elnöke a 20 éves évforduló alkalmából.

Ezután a Siófoki Nyugdíjas Egyesület készül táncos műsorával, majd a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs mond méltató beszédes a jubileum okán. Rajta kívül beszédet és megemlékezést tart még Dr. Keller Éva főorvos, Dr. Páli Katalin főorvos, Dr. Bátfai László főorvos és Dr. Fenyőházi Jenő főorvos.

Egy érintett emlékei címmel Karda Bea, az ismert magyar énekesnő folytatja a programot, amit az alapító tagok és az egykori vezetők elismerése követ. Végül az oklevelek átadását és a köszönetnyilvánítást követően a Balaton Táncegyüttes utánpótlás csoportjának műsorával zárul az este.