Siófoki programok: 6. Jaguar Weekend és Nyitott templomok napja

Két igazán különleges eseményen is részt vehetnek az előttünk álló napokban a siófoki programok kedvelői, lévén míg szeptember 16-án, avagy pénteken megrendezésre kerül a 6. Jaguar Weekend, addig másnap, szeptember 17-én a Nyitott templomok napja alkalmából is várja pár érdekesség a környékre látogatókat.

A 6. Jaguar Weekend idén is a Magyar Jaguar Club szervezésében kerül megszervezésre, méghozzá az említett elit csoportosulás létrejöttének két évtizedes fennállásának megünneplésére. A szokványos szeptemberi találkozón egyébiránt nem csak magyar Jaguarosok, hanem cseh, osztrák, német és szlovén társklubok képviselői egyaránt képviseltetik majd magukat saját járgányaikkal és különlegességeikkel.

A szervezők reményei szerint az eseményen legalább 50 autó, és mintegy 100 résztvevő képviselteti majd magát, de a legkülönfélébb Jaguarokat természetesen lehetőségünk nyílik majd külsős szemlélőként is megcsodálni. Aki csak emiatt szeretne részt venni a 6. Jaguar Weekenden, az szeptember 16-án délután négy és fél hat között látogasson ki Siófok Fő terére, ahol a gyülekező lesz.

Másnap, avagy szeptember 17-én a Siófokhoz tartozó Balatonkilitin kerül megszervezésre immáron hagyományos formában a Nyitott templomok napja címre keresztelt esemény az Ars Sacra Fesztivál részeként. Az idén már hatodik alkalomal megrendezett eseményre pénteken 19 órától kerül majd sor a Szent Kilit Római Katolikus Templomban, egy szakrális jellegű műsorral, ezáltal egy igazi templomi koncerttel.

Az este során így Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester asszony megnyitója után dr. Gárdonyi Máté atya “Gondolatok az irgalmatlanságról” című előadása következik, majd az AcapPelso énekegyüttes fellépése során Nagyné Bilák Karolina zongora-előadását hallgathatják meg az egybegyűltek.

Az estén fellép még mindemellett Szilágyi Zita szólóénekes, A Siófoki Művészeti Iskola növendékeinek és tanárainak műsora, valamint a Siófoki Női Kar Bati Zoltán vezénylésével és Bati-Béleczki Anita zongorakíséretével.