Siófoki programok: A Bor és Kenyér Ünnepe

Idén is megrendezésre kerül az évek óta hagyományos Bor és Kenyér Ünnepe, mely a változatos siófoki programok részeként mindenkinek képes különleges elfoglaltságokat kínálni a hosszú hétvége alkalmából.

A Bor és Kenyér Ünnepe ugyanis augusztus 16-tól egészen augusztus 20-ig, azaz csütörtöktől hétfőig várja majd az érdeklődőket a siófoki Hajóállomáson, ahol nép- és világzenei koncertek mellett igazi sztárfellépők is várják az érkezőket, miközben felelevenítésre kerülnek a különféle néphagyományok, melyeket kicsik és nagyok többnyire ki is próbálhatnak majd.

A szervezők célja az, hogy a fesztivál részeként bemutassák a folklór tradicionális értékeit, méghozzá számtalan népszerű világzenei irányzat társaságában, de a zenei fellépők mellett lesz néptánc is, sőt a különféle népi játékok, vásár, gasztronómiai élmények és vérbeli családi programok egyaránt várják a látogatókat a siófoki Hajóállomáson. Csak úgy, mint a korábbi években, idén is megrendezésre kerülnek a fesztivál hagyományőrző programjai, így lesz kenyérszentelés, megválasztják a város borát, végül de nem utolsó sorban pedig tűzijáték is várja majd az érdeklődőket zárásként.

A részletes program tekintetében csütörtökön a Folk on 45 nyitja meg a napot 18 órától, majd 20 órakor a Blokk együttes szórakoztatja a nagyérdeműt, hogy végül DJ Csucsu zárja a napot. Pénteken a Patikadomb melegíti be elsőként a közönséget, majd Deák Bill Gyula örökzöld blues slágerei csendülnek fel 20 órától, hogy az estét szintén DJ Csucsu szettje zárja. Szombaton már fél öttől indulnak a színpadi programok, így az Apáti Dixieland Band kezd, majd 18 órától fellép a Chameleon, 20:30-tól pedig Molnár György, aki Bebét várja sztárvendégül. A napot kubai táncosok műsora zárja.

Másnap, azaz vasárnap délután 16 órától gyerekműsorral kezdünk, majd 17 órakor a Hawaii Együttes, 19 órától pedig Tóth Vera várja az érdeklődőket Gerendás Péter mellett. A fesztivál zárónapján a fő attrakciót este 21 órától a tűzijáték jelenti majd, amit több színpadi program előz meg.