Siófoki programok: A chicagói hercegnő jazz operett

Igazán különleges előadáson vehetnek részt a siófoki programok kedvelői abban az esetben, ha július 22-én, azaz most vasárnap ellátogatnak a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra, ahol a Balaton fővárosának szülöttjétől, avagy Kálmán Imrétől tekinthetnek meg egy rendkívül látványos és emlékezetes jazz operettet.

A chicagói hercegnő című előadás – mely tavaly a POSZT részeként a legjobb színházi koreográfiának járó díjat is bezsebelte – a Budapesti Operettszínház prezentálásában lesz megtekinthető. A mű főszerepeiben olyan ismert és elismert színészek, színésznők, énekesek és énekesnők találhatók, mint Fischl Mónika, Bordás Barbara, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Kalocsai Zsuzsa, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Laki Péter vagy Szulák Andrea.

Az előadást mindemellett Bodor Johanna koreografálta, rendezője Béres Attila volt, a fellépést pedig a Budapesti Operettszínház énekkara, zenekara és balettkara, illetve a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei támogatják meg.

A chicagói hercegnő Kálmán Imre egyik leghíresebb műve, amit 1928-ban először Bécsben, majd Budapesten mutattak be, és bár az évtizedek folyamán elfelejtődött, aktualitását azonban egy pillanatig sem veszítette el, éppen ezért most garantáltan rengeteg nézőnek okoz örömet. Története szerint Mary egy elkényeztetett amerikai milliomos lány, aki egy szintén gazdag barátnőjével fogadást köt arról, hogy európai útjuk során egy olyan dolgot vásárolnak, amit pénzért nem vehetnek meg.

A tét igencsak nagy még nekik is, hiszen egymillió dollárt kap, aki megnyeri a fogadást. A különleges jazz operett ma is rengeteg aktuális kérdést feszeget, a főszerepben az amerikai álom és az európai tradíciók szembeállításával, ami természetesen nemcsak a történetben, hanem a zenei aláfestésben is megjelenik.