Siófoki programok: a Dani János trió lesz a Zene a Zöldben következő fellépője

A lágy jazz műfaj kedvelőinek is bőven akad elfoglaltság a siófoki programok részeként július második hétvégéjén, hiszen egy különleges szabadtéri előadás részeként az igazi élőzene élményét tapasztalhatják meg azok, akik ellátogatnak a Jókai parkba.

Július 12-én, azaz vasárnap este 19 órai kezdettel mintegy másfél órán át ugyanis a Dani János trió muzsikál majd a kérdéses parkban, hogy jelenlétükkel emeljék a Zene a Zöldben programsorozat fellépőinek névsorát.

Aki esetleg nem tudná, Dani János jelenleg a magyar jazz színtér egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, aki igazi zenész családból származik, miközben professzionális szinten játszik több hangszeren is, noha a legközelebb határozottan a gitározás áll hozzá, amit saját dalainak komponálásakor egyaránt használ.

A Dani János trióban ráadásul jóbarátaival és családtagjaival együtt lép színpadra, akikkel közösen óriási sikert ért el a saját műfajában, elég csak kiemelni például Csík Lacival készített szerzeményeiket, melyek a világhálón több százezres nézettséget produkáltak.

Ezen felül Dani János gitárosként már bejárta az egész világot, többek között Bangó Margit oldalán, noha egy ideje már kizárólag saját zenekarára koncentrál, aminek részeként nemcsak igazán klasszikus jazz szerzeményeket, mondhatni igazi sztenderdeket, hanem egykori popslágereket is gyakran műsorra tűznek.

Természetesen hasonló összetevőkből épül majd fel a siófoki koncert is, amit minden érdeklődő teljesen szabadon megtekinthet és élvezhet, ha ellátogat az említett időpontban a Jókai parkba.