Siófoki programok: A falu rossza színházi előadás és Balázsy Panna író-olvasó találkozó

Június első hetével megkezdődött a hivatalos szezon is a Balatonon, mely rendkívüli módon érzékelhető a változatos siófoki programokon, hiszen a nyár legmelegebb időszakával egyetemben a színházi előadásokon át, az író-olvasó találkozókig bezárólag minden lesz a magyar tenger fővárosában.

Június 5-én, azaz most szerdán este 19 órakor például A falu rossza című színházi előadást tekinthetik meg, akik ellátogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központba, méghozzá nem is akármilyen körítéssel, hiszen a 170 perces, két részletben előadott történetet a Jászai Mari- és Vastaps-díjas Érdemes Művész, Mikó István rendezte, a főszerepben pedig Eke Angélát, a Junior Prima-díjas színésznőt találjuk. A falu rossza sztorija egyébiránt röviden éppen arról szól, hogy a címmel ellentétben a titulussal rendelkező ember a legjobb a faluban. Legalábbis a szerelemben, a keservben, a dulakodásban, emiatt pedig oda is vannak érte a nők, és van is szépen sok haragosa.

Ha a színház mellett más kulturális programot keresünk Siófokon, és szeretnénk gyermekünknek begyűjteni pár jó mesekönyvet, látogassunk el június 7-én a siófoki BRTK Könyvtár Gyermekrészlegére, ahol Balázsy Panna gyermekkönyv író lesz a vendég, hogy délelőtt 10 órától egy író-olvasó találkozót tartson az érdeklődőknek. Az eseményre mindenki teljesen szabadon ellátogathat akár egyedül, akár családdal érkezne.

Ugyanezen a napon Pünkösdi Szezonnyitó ünnepi műsor lesz a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában pénteken délután 17 órától. A helyszínen nemcsak a pünkösdi ünnepségről tudunk megemlékezni, hanem a III. Balaton szalon kiállítás megnyitójára is ekkor kerülhet majd sor.