Siófoki programok: A gyertyák csonkig égnek színházi előadás

Igencsak mély és tartalmas előadások részeseivé válhatnak azok, akik a siófoki programok részeként keresnek szellemi táplálékot maguknak, hiszen november második hetében is több érdekesség várja majd az érdeklődőket.

November 11-én, hétfőn este 19 órakor például érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol a József Attila Színház előadásában láthatjuk majd Márai Sándor különleges regényének színpadi feldolgozását, méghozzá egy két részre osztott, 130 perces előadás részeként.

A gyertyák csonkig égnek című előadás alapját az eredetileg 1942-ben megjelent, óriási indulatoktól feszülő, és rendkívül szuggesztív regény feldolgozásaként a hűség, az árulás, de még inkább a barátság témakörét járja körül, a főszerepben két régi baráttal, akik hosszú évtizedek óta nem találkoztak egymással, most azonban úgy döntenek, hogy átbeszélgetik az egész éjszakát.

A közös múltjuk homályos foltjait átbeszélő eseménysorozat mindvégig feszült, sötét hangulatú eseményfolyamot állít elénk, aminek részeként egyikükből üldözött, a másikból pedig üldöző válik, miközben a történet görbe tükröt állít a modern világrend széthullásának is.

Az előadást ismert színészek tolmácsolásában láthatjuk, így Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, Lux Ádám Jászai Mari-díjas színész, Molnár Zsuzsanna Jászai Mari-díjas színésznő és Botár Endre Jászai Mari-díjas színész szintén látható lesz a színpadon, méghozzá Csiszár Imre rendezésében.

Amennyiben a mély gondolatok elébe mennénk egy kicsit, november 11-én 17 órakor tovább folytatódnak a Sola Scriptura előadások a BRTK Könyvtárban. Az aktuális esemény a Biblia és az irodalom jegyében telik majd el, így Soós Attila bibliaoktató és a Nyitott Szemmel magazin főszerkesztője által ismerhetjük majd meg Ady Endre istenes verseit.