Siófoki programok: a KIKK udvarán a Sólya Zenekar

Tovább folytatódnak a siófoki programok részeként a Vakációs Gyermekprogramok, melyeknek köszönhetően érdemes lesz ismét ellátogatnunk a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarába, hogy ott egy különleges gyermekkoncert részeseivé válhassunk.

Minderre július 13-án, azaz hétfő este 19 órától lesz lehetőségünk, lévén a kérdéses időpontban a Sólya Zenekar érkezik a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarába, hogy ott Fodor Janka és Csuti Péter társaságában egy különleges koncert és táncház fogadhassa a legkisebbeket.

Aki esetleg nem ismerné, a Sólya Zenekar különlegességét az adja, hogy igazi, autentikus magyar népzenét játszanak, így már egészen aprócska koruktól fogva megismertetik a legkisebbekkel a magyar folklórt és kultúrát, miközben a vonós megszólalásnak hála a valódi zene örömét és megszólalását is átadják a kicsiknek.

A zenekar 2018-ban alakult, igazi örömzenélés céljából, illetve azzal a tudattal, hogy a történelmi Magyarország teljes területéről, tehát a mai határokon túlnyúlóan gyűjtsenek és adjanak elő népzenei tételeket, mindezt az évtizedek alatt összekovácsolódott falusi zenekarok összeszokottságával társítva.

Az együttes minél több korabeli dallamot szeretne megőrizni ebben a formában, ezzel ízelítőt nyújtva a hallgatóknak, vagy éppenséggel a néptáncot kedvelő fiatalságnak, noha az előadásokat garantáltan a felnőttek is nagyon élvezhetik majd.

A Sólya Zenekar egyébiránt állandó kísérői a siófoki gyermektáncházaknak, így a környéken már biztosan sokan ismerik őket, akik ismerik és kedvelik a népzenét. A teljes egészében ingyen látogatható koncerten Fodor Janka énekes mellett Lelovics Zsolt hegedűn, Drimmer László Hegedűn, Dömötör Gábor brácsán és Demeter Krisztián nagybőgőn kísérik majd a dalokat.