Siófoki programok: a Lelle Néptánc Egyesület fellépése

Igencsak kedvező lehetőségek várnak azokra a táncos lábú helyiekre és turistákra, akik a siófoki programok részeként szeretnének látványos táncelőadást nézni, esetleg arra vágynak, hogy maguk is megmozgassák a csípőjüket, hiszen a Karibi Táncház mellett a Lelle Néptánc Egyesület is fellép a városban így július második hetében.

Július 11-én, azaz most szerdán este 19:30-tól ugyanis a Fő téren a Lelle Néptánc Egyesület és a Balaton Táncegyüttes tart közös és nyilvános táncházat az érdeklődők számára. A Lelle Néptáncegyüttes a magyar tenger településeinek egyik legismertebb ilyen szerveződése, akik 1993-ban, akkori általános iskolai diákokból alakultak, majd valódi egyesületté 2010-ben alakultak azzal a céllal, hogy ápolják a néptánc, a népzene és a népviselet hagyományait, illetve megőrizzék, továbbadják azt az ifjúság számára.

Közösségépítő és közösségfejlesztő munkájuk évtizedek óta vitathatatlan, ma már Bogdánné Nagy Edit vezető mellett Gálber Attila koreografálja a táncokat. A jelenlegi mintegy 50 fős tagság javarésze 5-25 éves kor körüli gyerekekből áll, repertoárjukban pedig Somogyi, Rábaközi, Szatmári, Szilágysági, Sárközi, Rimóci, Mezőföldi, Kalocsa vidéki, Mezőségi, Mátyusföldi, Galga-menti, Székelyföldi és Bodrogközi táncok egyaránt megtalálhatók.

Ha mi magunk is mozognánk egy kicsikét, akkor július 13-án délután 17 órakor látogassunk el a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol a Karibi Táncház részeként a legkülönfélébb latin táncokat sajátíthatjuk el. Lesz itt kubai szalsza, domonikai merengue és még bachata is, a határ a csillagos ég. Elmehetünk egyszerű nézőként, de kezdőként és haladóként egyaránt beállhatunk táncolni egy nagyot, nem kell hozzá más, csak egy kényelmes lábbeli és könnyed öltözet.