Siófoki programok: a Lóca együttes zenél a Vakációs Gyermek Koncertek részeként

Már csak alig több mint egy hónap maradt hátra az iskolakezdésig, ezért a siófoki programok részeként rákapcsoltak egy kicsit a szervezők a gyerekeknek szánt eseményekkel, így július utolsó hetét is a Vakációs Gyermek Koncertek nyitják meg, méghozzá nevéhez hűen egy fergeteges, direkt kicsiknek szánt mulatozással.

Az esemény fő fellépője ezúttal a Lóca együttes lesz, akik nem most járnak először Siófokon, sőt nem is olyan régen zenéltek az itteni, illetve az itt nyaraló gyerekeknek, aki pedig akkor látta őket, egy percig se aggódjon, hiszen egy teljesen új előadással térnek vissza, mely Az elvarázsolt berek címet kapta a keresztségben.

A koncertre július 26-án, hétfőn este 19 órai kezdettel kerül sor a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, kellemes környezetben, illetve olyan formában, hogy az teljesen ingyen és szabadon látogatható legyen bárkinek – természetesen védettségi igazolvány nélkül is.

A Lóca együttes ezzel az aktuális koncertjével a berekbe hívja a gyerekeket, melyet éppen mostanság boszorkánykacaj leng be, mindemellett pedig az állandó jókedv otthona is ez, melynek titka rejtély és varázslat is egyben.

A kecskeméti Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten, előadásaik pedig kifejezetten gyermek- és népdalokra, népzenei feldolgozásokra, mondókákra épülnek fel, miközben mindvégig fontos szerepet játszik bennük az interaktivitás, a gyermekeknek szánt játékosság.

Mindezt klasszikus és egyben népi hangszerekkel előadva, de a legkülönfélébb hangkeltő eszközök is megtalálhatók a repertoárjukban. Fontos, hogy a koncertek mellett, egészen pontosan előtte és utána, 18 és 21 óra között a Levendula játszóház és Alkotóműhely várja kézműves foglalkozással, illetve népi játszótérrel az ide látogató gyermekeket.