Siófoki programok: a magyar dal napja és Brusznyai-vándorkiállítás

A rendhagyó koncertek és a vándorkiállítások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként szeptemberben is rengeteg különleges és változatos elfoglaltság várja majd azokat, akik a Balaton fővárosában és közelében pihengetnek, és a környéken keresnek maguknak szórakozást.

Bár a nyár már véget ért, Siófok városában azonban tovább tombolnak a nyári fesztiválokat megidéző események, ezáltal szeptember 9-én, azaz vasárnap este 19 órakor a város Fő terén megrendezik A magyar dal napját, mely Dal50 megakoncertként egész este visszarepít minket a főszezon legforróbb éjszakáiba. Ezt a különleges kísérőprogramok mellett természetesen szuper fellépők garantálják majd, így ott lesz a helyszínen a Blokk együttes, az Egerszegi Akusztik, de színpadra áll a The FreakEnd is. A rendezvény Siófok várossá avatásának 50. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre, és mindenkinek ingyen látogatható.

Ha a koncertek helyett vagy mellett egy szuper kis tárlatot néznénk meg, akkor érdemes lehet szeptember 7-én, azaz most pénteken délután ellátogatni Veszprémbe, ahol az Eötvös Károly Megyei Könyvtár földszinti galériájában nyílik meg egy rövid időre a Brusznyai-vándorkiállítás, mely az egész országot körbejárja. Veszprémben a Komakút tér 3-a szám alatti könyvtárban lesz megtekinthető a Brusznyai Alapítvány szervezésében, de érdemes már a megnyitóra is elmenni, amire pénteken délután 17 órakor kerül sor, méghozzá Imra Frigyesnének, az alapítvány elnökének segédletével.

A tárlat csak egy rövid ideig, egészen pontosan szeptember 30-ig marad megtekinthető Veszprémben, a könyvtár nyitvatartási rendje szerint.