Siófoki programok: A magyar kultúra napja és induló Salsa tanfolyam

Nem maradnak kapcsolódó események nélkül azok, akik az idei esztendőben is a siófoki programok részeként emlékeznének meg a magyar kultúra napjáról, hiszen nemzetünk óriási kulturális hagyatékát minden évben megidézik a Balaton fővárosában is.

Ennek részeként január 22-én, azaz most szerdán este 18 órától érdemes lehet ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol többféle változatos előadás, sőt interaktív program közül válogathatunk a jelentős esemény alkalmából, ezáltal lehetőségünk nyílik tánccal ünnepelni, sőt táncolni is a kultúráért.

Az esemény részeként fellép majd a helyi Művészeti Iskola tánckara, de mellettük az óriási sikereket elért Balaton Táncegyüttes műsorát is lehetőségük nyílik megcsodálni a rajongóknak, akik ismét egy átfogó, látványos, hangulatos, nem mellesleg pedig interaktív előadással készülnek.

A magyar kultúra napján Szemző Angéla és zenekara lesz a zenei szerkesztő, miközben az eseményre már kaphatók jegyek a Beszédes József Általános Iskolában, az eladásokból pedig természetesen a helyi művészi életet támogatják majd meg a szervezők.

Ha mi is szívesen megtanulnánk táncolni, de nem érdekelnek minket a magyar népi táncok, sokkal inkább a kubai salsa, akkor jelentkezzünk január 21-én, azaz kedden este 19 órakor a Gábor Dénes Főiskolán, ahol egy új, teljesen kezdő szinttől induló salsa tanfolyam indul.

A tanfolyamon lehetőségünk részt venni teljesen egyedül – biztosan akad majd párunk –, de érkezhetünk rögtön párban is, ha közös elfoglaltságra vágyunk, sőt mi több, a kor se tartson vissza minket, hiszen fiatalok és idősek egyaránt nyugodtan elkezdhetik, amennyiben pedig kétballábasok vagyunk, akkor is bátran tegyünk egy próbát, eddig még mindenki megtanult salsázni.