Siófoki programok: a magyar népmese napja a Balaton fővárosában

Idén sem marad formális ünneplés nélkül a magyar népmese napja, aminek apropójaként a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik arra, hogy a Balaton fővárosában felidézzük gyermekkorunk legszebb napjait azáltal, hogy saját gyermekeinknek nyújtunk kapcsolódó kikapcsolódást.

Merthogy a magyar népmese napja alkalmából természetesen a gyermekprogramok kapják a központi szerepet, méghozzá szeptember 30-án, csütörtökön délelőtt 10 óra magasságában, a siófoki BRTK Könyvtár gyermekrészlegén, ahol egy ideig minden népmesétől és gyermekzsivajtól lesz hangos.

Nem véletlenül, hiszen Benedek Elek születésnapján idén már 16 éve ünnepeljük a népmese napját, hiszen az ismert nagy mesemondó a hazai gyermekirodalom egyik legjelesebb alakja, akinek a meséit mindenki ismeri, sőt neki köszönhető, hogy manapság egyáltalán beszélhetünk olyanról, hogy gyermekirodalom.

A kérdéses napon délután 17 óráig folyamatos programok várják majd az érdeklődőket, aminek apropójából lesz népmesés papírszínház, kézműves foglalkozás, rengeteg játék, kvízek, de még egy szelfipont is felállításra kerül azok számára, akik kedvelik a közösségi oldalakat, illetve szívesen pózolnának egy a kérdéses eseményhez kapcsolódó körítéssel.

A magyar népmese napján való részvétel teljesen ingyenes mindenkinek, a résztvevőknek pedig fontos tudni, hogy a helyszínen archiválási és későbbi intézménymarketinges célzattal fényképek és videók készülhetnek az eseményről.