Siófoki programok: a magyar népmese napja

A hagyományoknak megfelelően idén is megemlékeznek a siófoki programok kedvelői a magyar népmese ünnepéről, így aki szereti a hazai klasszikusokat, és szívesen megemlékezne róluk sajátos formában, az több elfoglaltság közül is válogathat a jeles esemény alkalmából.

Benedek Elek születésnapjának tiszteletére ugyanis már 2005 óta minden szeptember 30-án megrendezik a magyar népmese napját, és ehhez kapcsolódóan a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén délelőtt 10 és délután 16 óra között egyaránt lehetőségünk nyílik majd megemlékezni minderről. Az intézmény évek óta gondoskodik arról, hogy minden egyes esztendőben más és más mesés programok várják a mesék kedvelőit, legyen szó akár óvodásról, akár iskolásról vagy éppen akár felnőttekről, akik egyaránt örömüket lelhetik néhány mesés előadásban.

A Kálmán Imre Kulturális Központban is kapcsolódó események egész sorozata vár azokra, akik szeretnének megfelelően megemlékezni a magyar népmeséről, így reggel 9 és 12 óra között „Hol volt, hol nem volt…” címmel mesékbe öltöztetett dalok, mondókák és természetesen közös játékok várják az érdeklődőket a kérdéses esemény apropójából. Az ingyenes rendezvényen így ott lesz Kertész József erdész versmondó és gyermeke, akik A kerek kő című szerzeménnyel szolgálnak majd, de Papp Kornélia néphagyományt éltető óvónő is megjelenik majd A szegény ember állatai című művel. Ha mindez nem lenne elég, a rendezvény mellett 9 és 12 óra között a Levendula Játszóház és Alkotóműhely egy átfogó és tematikusan kapcsolódó kézműves foglalkozással várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt a KIKK előcsarnokában.