Siófoki programok: a Magyar Népmese Színház mesejátékai

Igazán rendhagyó elfoglaltság vár ránk május második teljes hetében abban az esetben, ha a siófoki programok részeként szeretjük a mesejátékokat, ezáltal gyermekünknek, vagy éppen a teljes családnak szeretnénk örömet szerezni ilyesmivel.

A Balaton fővárosába érkezik ugyanis a Magyar Népmese Színház, akik május 14-én, kedden tartják első előadásukat, délelőtt 10 órától a Kálmán Imre Kulturális Központban, méghozzá a jól ismert népmese, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack feldolgozásával. Részeként megismerhetjük a király legnagyobb bánatát, aki nem tudta teljesíteni leánya, Katinka kívánságát, mikor a hintója beleragadt a sárba. Történt ugyanis, hogy a kis disznócska segített a királynak kitolni a kocsit a sárból, de cserébe elvitte a királylányt, minekután a disznó királyfivá változott, de az igazi bonyodalmak csak ezután indultak.

Szintén május 14-én, kedden délután 14 órától aztán a Hetvenkedő János című mesejátékot tűzi műsorra a színház, melyben Jancsi történetét ismerhetjük meg, akit azzal engedett útnak az édesanyja, hogy addig kergesse őt az Isten botja, amíg meg nem tanul félni. Jancsi ugyanis egy szófogadatlan fiú, a világ lustája, aki útja során megannyi tanulságos kalandba keveredik, és végül még félni is megtanul, de ehhez meg kell ismernie Hajnalka királykisasszonyt, mert érzelmek nélkül bizony nincs félelem sem.

Május 15-én, szerdán délután 14 órakor is érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, amikor a Magyar Népmese Színház a Mirkó királyfit adja elő az érdeklődőknek. A történet főszereplője Mirkó királyfi, aki táltos paripájára pattanva az Üveghegyen túlra látogat, ahol a legkülönfélébb mesebeli lényekkel harcol meg azért, hogy elnyerje a csodaszép királykisasszony kezét.

A történet mellett ráadásul a kicsik és a nagyok a csodaszép díszletben is garantáltan nagy örömüket lelik majd, ami csak és kizárólag természetes anyagokból készült el.