Siófoki programok: A népmese napja a Zabszalma együttessel

Mint minden évben, úgy idén is Benedek Elek születésnapján rendezik A népmese napját, mely egy országos kezdeményezésként itthon főként a rendkívül gazdag magyar népmeséhez kapcsolódik, a siófoki programok részeként pedig idén is több lehetőségünk lesz megemlékezni róla.

Az egyik legkülönlegesebb kapcsolódó esemény szeptember 30-án délelőtt 10 órakor várható a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahová a Zabszalma együttes érkezik abból az apropóból, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztatni tudjon különleges zenei produkciójával.

A Zabszalma zenekar egy igazán különleges formáció, eddig két teljes lemezük jelent meg, melyek különlegességét az adta, hogy ismert és kevésbé ismert magyar költők verseit zenésítették meg teljesen rendhagyó hangszerelés társaságában.

Itt ugyanis nincsenek műfaji korlátok, sőt semmiféle korlát nincsen, az egyes dalok, az egyes népmesei hatású versek között szabad az út a swing, a latin, az etno, a reggae és a blues között, de aki elég figyelmes, az más hatásokat is kihallhat majd a dalokból.

A formáció célja nem más, minthogy a szórakoztatás és a hagyományőrzés mellett segítse a kultúrateremtést, illetve a kultúra átadását, mindezt úgy, hogy bemutatják a hangszereket, miközben felkeltik a kicsik érdeklődését a zene világa felé, de gyakran a felnőttek számára is kedvet hoznak mindehhez.

A Zabszalma zenekar a következő felállásban várható a KIKK színpadjára: Medgyesi Anna – ének, Nyakas Péter – gitár, Krisztánovics Vera – fuvola, Kozma Ádám – basszusgitár, Radics Igor – ütőhangszerek és Horváth Károly – népi hangszerek.