Siófoki programok: A siófoki fürdőélet kezdetei

Igazán különleges események részesei lehetnek azok, akik október 26-án, azaz kedden délután 17 órai kezdettel ellátogatnak a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Emlékházba, akik a Kálmán Imre Emlékhét mellett egy sor más, a témához kevésbé kapcsolódó eseménnyel is szolgálnak majd.

Az emlékház ugyanis csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményhez, aminek részeként A siófoki fürdőélet kezdetei címmel rendeznek egy olyan tárlatot, ami nem árul zsákbamacskát, valóban arról szól, amiről elkeresztelték korábban.

Siófokon ugyanis több évtizedes múltra tekint vissza a fürdőtörténelem, a Balaton első strandjai között volt a siófoki, így a helyi fürdőéletnek már konkrét története, komplett múltja van, melyről gyakran még a helyiek sem igazán tudnak.

Ezt a helyzetet szeretné most felülírni egy kicsit a Kálmán Imre Emlékház ezzel az eseménnyel, ami csak egy sorozat kezdő darabkája lesz, ezáltal októberben és novemberben még többféle program vár majd ránk a Múzeumok Őszi Fesztiválja részeként, melyek lazább és szorosabb szálakkal kötődnek mindehhez.

Az ismeretterjesztő előadás egyébiránt a 19. század második feléig nyúlik vissza tüzetesebben és tartalmasabba, hiszen a ma ismert siófoki fürdőélet akkor kezdett igazán kiteljesedni, mindezt pedig korabeli képeslapok, fényképek és sajtóanyagok segítségével ismerhetjük majd meg.

Konkrétan a programon való részvétel teljesen ingyenes, ellenben regisztrációhoz kötött, így aki szeretne részese lenni ennek a különleges eseménynek, az feltétlenül jelentkezzen be a Kálmán Imre Emlékháznál.