Siófoki programok: A székelység rövid története és Trianon Székelyföldről

Amennyiben kedveljük a tartalmas és minden tekintetben tanító célzatú előadásokat és eseményeket, akkor februárban rengeteg érdekesség vár ránk a siófoki programok részeként, így többek között még a székelység rövid történetével is megismerkedhetünk.

Könyvbemutatóval egybekötött előadással készül ugyanis február 10-én délután 17:30-tól Dr. Becsek-Garda Dezső, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett egyetemi docens, szociográfus és történész, aki A székelység rövid története és Trianon Székelyföldről címmel tart majd előadást a BRTK Könyvtár felnőttrészlegén.

A beszédes címmel ellátott prezentáció során valódi tényekkel, eredeti dokumentumokkal, fotókkal és egyebekkel illusztrálva ismerhetjük meg a magyar történelem legnagyobb tragédiájaként ismert Trianon történetét a székelység szemszögéből, ahonnan eddig még csak nagyon kevesen vizsgálták az eseményeket.

Amennyiben szeretjük a költészetet és a verseket, esetleg mi magunk is gyakran írunk, és szeretnénk, ha ezek a művek kikerülnének a fiókból, akkor február 10-én 16 és 18 óra között látogassunk el a siófoki Régi Könyvtárba, ahol a Kortárs Költők Klubjaként mi is bemutatkozhatunk, vagy csak egyszerűen élvezhetjük a kortárs költeményeket.

Ha inkább dalolnánk egy nagyot, vagy csak meghallgatnánk néhány hazai klasszikust, akkor hétfőn 10 és 12 óra között látogassunk el a Régi Könyvtár Vigadó termébe, ahol a Víg Dalárda (a Látássérültek Siófoki Egyesületének és a Nyugdíjas Egyesületnek a közös énekkara) fakad dalra, akik nemcsak a hallgatókat, hanem azokat is szívesen várják, akik csatlakoznának.