Siófoki programok: A szerelmes Chagall jazzkoncert

Igencsak nagyszerű és különleges események várnak azokra, akik november első hetében szeretnének valamilyen zenei koncert részeseivé válni a siófoki programok keretein belül, lévén nosztalgia kávéház és jazzkoncert is vár majd az érdeklődőkre.

November 6-án, azaz szerdán délután 17 órai kezdettel ugyanis ismét Nosztalgia Kávéház vár majd ránk Németh Gáborral, aki egy vidám nosztalgiázásra invitálja azokat, akik szeretik az igazi örökzöldeket, és nemcsak megfülelnék, de énekelnének, esetleg táncolnának is.

Az eseményen igazi régi zenék, korabeli slágerek, sőt még operett dallamok is előbukkannak, mindez meghitt hangulat és felhőtlen időtöltés társaságában, valódi múltidézéssel egybekötve, a Kálmán Imre Kulturális Központhoz kapcsolódó BackStage kávézó és étterem falai között.

Amennyiben egy kicsit komolyabb zenei esemény részeseivé szeretnénk várni, november 7-én, csütörtökön este 19 órakor látogassunk el a KIKK-be, ahol Horgas Eszter, Bálint András, Lőwenberg Dániel és a Class Jazz Band jóvoltából egy vérbeli jazzkoncert részeseivé válhatunk.

A szerelmes Chagall címre keresztelt, mintegy 90 perces előadás igazi kuriózumnak ígérkezik, hiszen Horgas Eszter fuvolaművész ismét egy új és izgalmas zenei crossover produkcióval készült a közönség számára, aminek jóvoltából gyakorlatilag műfaji korlátok nélkül prezentálja különleges dallamait.

A mostani előadás további különlegessége, hogy Marc Chagall, a múlt század egyik legnépszerűbb festőművésze ihlette meg, aki olyan elragadó képeket alkotott, és olyan hittel, szeretettel, valamint élettörténettel rendelkezett, hogy kiváló alapot nyújtott egy fülbemászó és szívbemarkoló dallamokkal elegyített este létrehozásához.

A non plus ultra, hogy Chagall szerepében a koncerten maga Bálint Andrással, a Kossuth- és Jászai-díjas színművésszel is találkozhatnak az érkezők.