Siófoki programok: A Tenkes kapitánya és A falu rossza színházi előadások

Amennyiben kedveljük a minőségi színházi előadásokat, április utolsó teljes hetében sem okoznak majd csalódást nekünk a siófoki programok, hiszen két olyan különleges és egyben magas kvalitású bemutatóra kerül sor, melyeket érdemes lesz figyelemmel követni.

Április 25-én, azaz csütörtökön délután 14 órakor például a Magyar Nemzeti Táncegyüttes hozza el a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba A Tenkes kapitánya című táncjátékot, aminek részeként egyenesen a Rákóczi-szabadságharc idejébe utazhatunk vissza, hogy megismerkedjünk a Siklós környékén zajló küzdelmekkel a kurucok és a labancok között. A mű főszereplője Eke Máté, aki Béri Balog Ádám kuruc brigadéros katonájaként egészen meseszerű körülmények között, rengeteg humor társaságában tárja elénk az egykori kuruc hősöket, akik meglepő ravaszsággal és magyar virtussal képesek arra, hogy végül térdre kényszerítsék a labancokat. Az előadás képes volt megőrizni a hasonló címmel ismert film legjelentősebb és legszórakoztatóbb pillanatait, miközben feleleveníti számunkra a kuruc korszak legendás személyeit, zenéit, valamint mondavilágát, mindezt ráadásul néptáncos hagyományok társaságában.

Amennyiben szívesebben néznénk egy lazább vígjátékot, április 24-én, szerda este 19 órakor a KIKK színháztermébe hozza A falu rossza című előadást a Zenthe Ferenc Színház. A mintegy 170 percben, két részletben előadott darab főhőse a falu rossza lesz, aki gyakorlatilag minden település legjobb embere, hiszen ott van a szeren, ha szerelemről, ha mulatásról, vagy ha keservről van szó. Mindezt csak úgy igazi magyarosan tálalva!