Siófoki programok: adventi hangverseny és megemlékezés

A karácsonyi ünnepek közeledtével ismét megszaporodtak egy kicsit a siófoki programok, melyeknek köszönhetően a lehető legváltozatosabb adventi események várnak azokra, akik szeretnének meghitten készülődni a szeretet ünnepére.

Ennek az egyik első lépéseként november 26-án, avagy most szombaton érdemes ellátogatni a Siófokhoz tartozó Kilitire, egészen pontosan az Asztalos utcában megtalálható Szent Kilit Római Katolikus Templomba, ahol 18 órai kezdettel egy átfogó adventi hangverseny veszi kezdetét, amelynek részeként két órán át élvezhetjük majd a csodálatos, főként liturgikus dallamokat.

A hangversenyt dr. Gárdonyi Máté plébános és Lampért Gábor evangélikus lelkész nyitja meg, miközben az este folyamán fellép az AcapPelso Énekegyüttes (Lőrincz Éva, Bati-Béleczki Anita, Bognár-Volenszki Betti és Bati Zoltán), valamint Bati Zoltán vezénylésével és Bati-Béleczki Anita zongorakíséretével a Siófoki Női Kar. A különleges estén a legszebb karácsonyi és vallási dalok csendülnek majd fel, amelyeket akár mi is együtt énekelgethetünk majd a fellépő kórusokkal.

Amennyiben az adventi hangverseny mellett az első adventi hétvégén egy további vallási programon is részt vennénk, látogassunk el november 27-én, avagy advent első vasárnapján, délután 15 óra magasságában a Siófoki Kórház dombra, ahol különleges adventi megemlékezés és ünnepség veszi kezdetét.

A helyszínen az Apostoli kettős kereszt felállításának első éves évfordulójának megünneplésén túl az egybegyűltek felidézhetik a karácsony eredetét és valódi üzenetét, de meghallgathatnak egy előadást a kereszténységről, valamint az ajándékozásról is – mindezt a Siófoki Kereszt Közösség szervezésében, Horváth János vezénylete mellett.