Siófoki programok: Adventi ünnep és megemlékezés és Katalin napi jótékonysági bál

A megemlékezésekről és a jótékonykodásról sem kell lemondania azoknak, akik a siófoki programok részeként szeretnék kiélni ezeket az igényeket, hiszen a II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából adventi ünnepségre és megemlékezésre kerül sor a Siófoki Kórház dombon.

Az esemény november 24-én, 14 órakor veszi kezdetét az említett helyszínen, melyet eső esetén a Városházára helyeznek át, noha a program mindkét esetben ugyanaz lesz, erről a Siófoki Kereszt Közössége gondoskodik majd.

A műsor részeként először a tárogató harci hangja kapja majd a központi szerepet, így ezzel a rég elfeledett népi hangszerrel idéznek fel a szervezők néhány korabeli dallamot, melyet a Látássérültek Siófoki Egyesületének Víg Dalárdája követ egy saját előadással.

Ezt követően a nap zárásaként és fénypontjaként bemutatásra kerül az a kereszt, mely országunk, az egykori történelmi nagy Magyarországnak állít emléket Lendvai József mérnök jóvoltából, aki egy 1660 kilométeres trianoni tiltakozó zarándoklattal hívta fel a figyelmet hazánk egykori tragédiájára.

Ha a megemlékezés helyett vagy mellett jótékonykodnánk is egyet, akkor látogassunk el november 23-án a Kiliti Általános Iskolába, ahol 19 órától kerül megrendezésre a II. Katalin napi Jótékonysági Bál.

A vacsorával – szabadon választható menüvel – egybekötött jótékonysági eseményen a Siófoki Asszonyok Hagyományőrző Tánccsoportja mellett fellép majd a Mészáros-Ulrich Duó, akik igazi örökzöldekkel szolgálnak majd a táncosabb lábú résztvevőknek.